Ko će do titule na jubilarnom 10. "Serbian Bowlu"?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 04.07.2014.
01:06
Izvor: Sportske.net, saaf.rs

U jubilarnom, 10. "Serbian Bowlu", američkog fudbala, po sedmi put sastaju se "večiti rivali", SBB Vukovi Beograd i Kragujevac Wild Boarsi, koji su odigrali prvu utakmicu, prvo finale i međusobno podelili sve titule prvaka Srbije.

saaf.rs
saaf.rs

Povezane vesti

I u prethodne tri godine "večiti" su vodili završnu borbu za trofej Sportklub Superlige i sva tri puta slavili su Beograđani.

Za razliku od prethodne dve sezone, kada nisu mogli da pariraju Vukovima, Kragujevčani su ove godine u najmanju ruku bili egal protivnik. U domaćem šampionatu ostali su na korak od pobede na Adi (16:17), dok su u CEFL­-u trijumfovali na svom terenu (30:24).

"Iako je poslednjih nekoliko godina finale rezervisano za naše dve ekipe, svaki meč nosi novo uzbuđenje i novu želju za pobedom, a pogotovo kada je ulog šampionska titula. Iako ove sezone nismo dominantni kao prošle, naša igra je iz utakmice u utakmicu bivala sve bolja i siguran sam da će finale biti naš najbolji meč ove godine. Bićemo spremni da pokažemo da želimo pobedu više od Kragujevčana. Pozvao bih sve ljubitelje američkog fudbala, a i sporta generalno, da dođu na Adu i prisustvuju spektaklu za koji ćemo se mi igrači, i jedne i, siguran sam, druge ekipe, pobrinuti" kazao je Ivan Nedeljković, sejfti Vukova.

Njegov reprezentativni kolega i rival iz pomenutog premijernog "Serbian Bowla", kornerbek Veprova, Darko Cvetković, istakao je da su ove sezone obe ekipe u stanju da publici pruže utakmicu dostojnu finala.

Posle eliminacije iz CEFL-­a, Kragujevčanima će ovo biti poslednja šansa za trofej, dok sa druge strane, za Beograđane ono pravo tek sledi, jer ih posle "Serbian Bowla" očekuju nastupi na "fajnal-­foru" Lige šampiona i u finalu regionalne lige.

"Nad nama se nadvila jedinstvena šansa da postanemo prepoznatljivi sportski kolektiv grada Kragujevca, ukoliko postanemo šampioni države. Spokojan sam, jer znam da radimo sve što je u našoj moći da to i ostvarimo. Na krilima dobrih utakmica protiv Vukova ove godine, očekujem ravnopravnu borbu za titulu. U ekipi vladaju sloga i požrtvovanje, bratska atmosfera. Vukovi dosta toga imaju da izgube i braniće svoj bastion svim raspoloživim snagama. Očekuje ih još dosta teških utakmica, a nas samo jedna, tako da idemo na sve ili ništa. Biće dobro biti Divlji vepar u subotu" kazao je Cvetković.

Finale je na programu u subotu, od 15 sati, na Adi Ciganliji, a direktan prenos obezbeđen je na "Sportklubu 3".

Ne propustite