GAT Vojvodama derbi u hičkokovskoj završnici

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 04.05.2015.
01:45
Izvor: Sportske.net, saaf.rs

Derbi Kragujevac Wild Boarsa i novosadskih GAT Dukesa još jednom je u potpunosti opravdao taj epitet, a Vojvođani su se posle nekoliko preokreta i hičkokovske završnice, najviše zahvaljujući američkom tandemu Aleksandar Mek Kin – Vil Pauel, na kraju radov

saaf.rs
saaf.rs

Povezane vesti

Posle početnog opipavanja snaga i sigurne igre odbrana na obe strane, Šumadinci su u završnici prve četvrtine imali sjajan drajv koji su krunisali trčanjem Džejmsa Lengforda – 7:0.

Međutim, radost domaćih kratko je trajala, jer je već na startu druge četvrtine Mek Kin dalekometnim pasompronašao Pauela, a 40 sekundi pred odlazak na poluvreme isti dvojac doneo je Vojvođanima prvovođstvo – 14:9.

Odmah po povratku sa odmora Stefan Stefanović spojio je Filipa Nedeljkovića sa end zonom, a Mek Kin je odgovorio pasom ka Siniši Biliću, za vođstvo pred ulazak u poslednju deonicu –21:17.

U međuvremenu su oba tima stigla na samo jard od end zone, ali su ih čvrste odbrane sprečile unameri da postignu nove poene. Stoga su Vojvode rešile da sledeći ulazak u crvenu zonumaterijalizuju fild golom Vladimira Radivojevića i tako ponovo steknu tačdaun prednosti (24:17).

Kada su Kragujevčani izjednačili dva minuta pre kraja, asistencijom Stefanovića ka Petru Goiću(24:24), činilo se da će i ova utakmica, poput prošlogodišnje, ući u produžetak, ali Djuksi nisurekli poslednju reč.

Duo Mek Kin – Pauel imao je dovoljno vremena da još jednom stupi na scenu iza samo minut upiše pobedonosne poene. Veprovi su krenuli na sve ili ništa, a sve je bilo gotovokada je Vladimir Vasilić presekao loptu.

Trećim trijumfom u sezoni Dukesi su stigli nadomak plej­ofa i zadržali šanse da uđu u doigravanjesa prvog mesta, dok Kragujevčane očekuju odlučujuće borbe sa glavnim konkurentima za plasmanu nokaut fazu.

U nekompletnom četvrtom kolu Sportklub Prve lige Srbije odigran je i „sremski derbi“, u kom suInđija Indiansi savladali Sirmium Legionariese, u Sremskoj Mitrovici – 26:16. Indijance je ponovopredvodio sjajni kvoterbek, Taj Vest, sa četiri tačdauna pasom – po dva ka Stefanu Borkoviću iGoranu Zecu.

Ne propustite