CEFL - Turci stižu na "Čika Daču", "Vukovi" gostuju u Budimpeši

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 14.04.2017.
18:14
Izvor: Sportske.net

Srpski predstavnici u Centralnoevropskoj ligi američkog fudbala (CEFL) u subotu igraju prve utakmice nove sezone. "Divlji Veprovi" dočekuju novajliju u ligi, dok će "Vukovi" gostovati u Budimpešti.

wildboars.rs
wildboars.rs

Povezane vesti

Najbolji srpski klubovi u subotu startuju sa takmičenjem u Istočnoj konferenciji Centralnoevropske lige američkog fudbala (CEFL).

Aktuelni šampion Srbije, "Divlji Veprovi" iz Kragujevca, ugostiće na pomoćnom terenu sa veštačkom travom stadiona "Čika Dača" ekipu Istanbul Koč "Remsa".

Protivnik "Divljih Veprova" je novajlija u ligi ali se radi o timu koji je prošle godine igrao na finalnom turniru Lige šampiona što sa sobom nosi određenu težinu.

Najvažnije karike "Divljih Veprova" i istanbulskih "Remsa" biće stranci, s tim što u redovima turskog sastava igraju i srpski internacionalci Ivan Pavlović, Sava Petrović i Stefan Drecun.

Utakmica u Kragujevcu počinje u 15 časova.

Pola sata kasnije svoju prvu utakmicu u novoj sezoni Centralnoevropske lige američkog fudbala počinje i ekipa SBB Vukova iz Beograda koja u prvom kolu odlazi na gostovanje u Mađarsku.

Vukovi će nakon poraza u srpskom "večitom derbiju" odmeriti snage sa mađarskim "Kaubelsima" u Budimpešti, a mora se reći da šestostruki šampion iz Beograda slovi za favorita u ovoj utakmici.

SBB Vukovi su svoj napad pojačali Amerikancima, kvoterbekom Luisom Kindlom i trkačem Dvejnom Brejdijem. Mađarski tim svoje šanse vidi pre svega u domaćim igračima, ali i pojačanjima u odbrani, Majklom Smitom, Erikom Agjemanom i Patrikom Ogundžijem, u kojima će tražiti recept za zaustavljanje napada Beograđana.

Pristupanjem šampiona najjačih liga Austrije, Poljske, Danske i Turske, kao i aktuelnog prvaka Srbije, Divljih veprova, CEFL liga je najjača do sada.

U svojoj 12. sezoni, liga je opravdala postojanje i dočekala svoj procvat, na zadovoljstvo učesnika i brojne publike.

Ne propustite